LA MORANDINA
Måske du allerede kender vinhuset La Morandina. I en lang årrække blev husets vine sendt direkte fra Piemonte til den italienske Michelinrestaurant Era Ora på Christianshavn.
Vinhusets historie går fem århundrer tilbage, til omkring 1600, en periode, hvor efternavnet Morando allerede var til stede i Castiglione Tinella-området. En forbindelse til jorden, som gav navnet "Morandini Bakke" til denne stribe af Langa, hvor familien altid har boet.
Giulio Morando har sammen med sin bror Paolo taget sig af Morandini-jorden siden 1988. Specialet er Moscato d'Asti af meget høj kvalitet, derudover ligger stoltheden i deres to forskellige Barbera d'Asti samt deres topvin Barberesco Bricco de Neive.
Det vigtigste kendetegn ligger imidlertid i vinstokkenes høje alder og den stenholdige og veldrænede jord. Gennemsnitsalderen på stokkene er ca. 50 år; flere er over hundrede år gamle.
Giulio Morando laver vin efter denne verdens strammeste foreskrifter, noget som kun de mest dedikerede vinmagere har modet og viljen til.